Діаспора почала процес викидання Росії з G20

Президент Світового Конґресу Українців
закликає Президента Великої двадцятки вжити відповідних заходів щодо підтримуваного Росією тероризму

24 липня 2014 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій надіслав звернення Прем’єр-міністру Австралії і нинішньому Президенту Великої двадцятки Тоні Абботу з закликом до негайних відповідних заходів щодо підтримуваного Росією тероризму.

Евген Чолій висловив співчуття у зв’язку з трагічною загибеллю близько 30 громадян і жителів Австралії під час Малайзійського рейсу MH17.

Знищення пасажирського авіалайнера, що забрало життя 298 осіб з різних країн світу, повинно стати для міжнародного співтовариства страшним попередженням наслідків примирення з підтримуваним Росією тероризмом та зухвалим порушенням територіальної цілісності незалежної держави.

У зв’язку з цим СКУ закликав Прем’єр-міністра Австралії попрацювати з Великою двадцяткою, щоб негайно:
а)      запровадити проти Росії санкції у цільових галузях (санкції третього рівня);
б)  надати військову допомогу Україні, щоб припинити загрозу, яку для міжнародної спільноти становить підтримуваний Росією тероризм у Східній Україні;
в)     заборонити Президенту Росії Владіміру Путіну мати привілей брати участь у майбутньому саміті Великої двадцятки 15 та 16 листопада 2014 р. в Брісбені, Австралія, та
г)      запросити Президента України Петра Порошенка для участі в саміті Великої двадцятки в Австралії.

“Якщо провідники Великої двадцятки не будуть діяти негайно та рішуче, Росія ще більше посміливішає у своїх подальших загрозах миру і безпеці не лише в Україні, але й у всьому світі, що принесе ще більше страждань і смертей невинних людей,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

received by mail

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа