Держсекретар США Блінкен: наслідки вторгнення в Україну для РФ будуть «надзвичайно серйозними»

Блінкен

Глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен продовжує роздавати інтерв’ю, в яких закликає Москву знизити градус напруги на кордоні з Україною.

Розмовляючи з журналістом шведського каналу SVT, Блінкен заявив, що наслідки вторгнення для Кремля будуть «надзвичайно серйозними». Керівник Держдепартаменту зазначив, що відомство розробляє пакет серйозних економічних обмежень, які буде введено у разі ескалації конфлікту з боку РФ.

«Я дуже сподіваюся, що Росія ухвалить рішення провести деескалацію, відвести війська та включитися в дипломатичну роботу щодо чинних розбіжностей», – підкреслив Блінкен.

Головний американський дипломат також заявив, що вторгнення Росії в Україну може стати серйозним прецедентом та спровокувати подальші військові конфлікти в усьому світі.

«Якщо одним країнам буде дозволено силою змінювати межі сусідньої демократії й це залишиться поза увагою, то інші можуть дійти висновку, що можна робити так само. Якщо якимось країнам буде дозволено диктувати їх демократичним сусідам, яку політику проводити, а ми нічого не робитимемо, це стане потужним сигналом – поганим сигналом для інших країн світу, які можуть спробувати зробити те саме. Тож ми говоримо про Україну, але це стосується не лише України», – зазначив Блінкен.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа