Держсекретар Блінкен: як працюватиме посольство США у Львові

Seal-main-2

ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ США
Офіс речника
Для негайного опублікування
ЗАЯВА ДЕРЖАВНОГО СЕКРЕТАРЯ ЕНТОНІ Дж. БЛІНКЕНА
14 лютого 2022 року

У мене немає вищого пріоритету, ніж безпека і захищеність американців у всьому світі, і це, звісно, ​​включає наших колег, які працюють у наших установах за кордоном. Ми з командою постійно переглядаємо ситуацію з безпекою, щоб визначити, коли розсудливість диктує необхідність внесення змін. З огляду на це, ми перебуваємо в процесі тимчасового перенесення діяльності нашого посольства в Україні з Києва до Львова через різке прискорення нарощування російських сил. Посольство продовжуватиме співпрацювати з українським урядом, координуючи дипломатичні контакти в Україні. Ми також продовжуємо наші інтенсивні дипломатичні зусилля для деескалації кризи.
 Ці розважливі запобіжні заходи жодним чином не підривають нашу підтримку чи відданість Україні. Наша підтримка суверенітету й територіальної цілісності України є непохитною. Ми також продовжуємо наші щирі зусилля для досягнення дипломатичного рішення, і далі контактуємо з російським урядом після розмови Президента Байдена з Президентом Путіним та моєї бесіди з міністром закордонних справ Лавровим. Шлях для дипломатії залишається відкритим, якщо Росія вирішить діяти сумлінно. Ми з нетерпінням чекатимемо повернення наших співробітників до посольства, як тільки дозволять умови.
 Тим часом я наказав вжити цих заходів з однієї причини – безпеки наших співробітників – і ми наполегливо закликаємо всіх громадян США, які ще залишаються в Україні, негайно покинути країну. Громадяни США, які шукають екстрену допомогу в Україні, повинні заповнити цю онлайн-форму, а Держдепартамент буде відповідно реагувати.

Джерело: ua.usembassy.gov

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа