Держдеп США: Застосування ядерної чи «брудної» бомби матиме для РФ наслідки

Нед Прайс

Речник Держдепу Нед Прайс застеріг, що росія зіштовхнеться з наслідками, незалежно від того, використає вона так звану «брудну бомбу» чи будь-яку іншу ядерну зброю.

«Безумовно, це було б ще одним прикладом жорстокості президента путіна, якби він використав так звану «брудну бомбу». росія зіштовхнеться з наслідками незалежно від того, використає вона «брудну» чи ядерну бомбу. Ми дуже чітко це сказали», – сказав Прайс, передає Reuters.

Він додав, що важливо, щоб Москва розуміла «глибокий характер цих наслідків», з якими вона зіштовхнеться, якщо вона почне використовувати ядерну зброю.

Водночас Прайс не уточнив, якими можуть бути ці наслідки та не сказав, чи будуть вони відрізнятися залежно від типу зброї.

Він також додав, що Сполучені Штати нині не бачать жодних ознак того, що росія готується застосувати ядерну зброю, але занепокоєні щодо можливого використання «брудної бомби».

Нагадаємо, що міністр оборони росії сергій шойгу, у розмові з турецьким колегою видав фейк про нібито підготовку Україною до застосування «брудної бомби» – це можлива радіологічна зброя, що поєднує в собі радіоактивний матеріал зі звичайною вибухівкою.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа