Держдеп не рекомендує громадянам США відвідувати Росію

AngryRussia

Державний департамент Сполучених Штатів не рекомендуватиме своїм громадянам подорожувати до Росії через загрозу тероризму й обмежені повноваження посольства в країні.

Про це повідомляється на сайті Держдепу.

“Не варто їздити до Росії через (загрозу — ред.) тероризму, переслідування з боку російських урядових спецслужбовців, обмежені можливості посольства надавати допомогу громадянам США у Росії та через довільне застосування місцевого законодавства. Перегляньте також правила проїзду через COVID-19 та пов’язані з цим обмеження на в’їзд”, — йдеться у повідомленні.

Зокрема у Держдепі закликали не подорожувати до: регіонів Північного Кавказу, включаючи Чечню та гору Ельбрус (через ризик тероризму, викрадення людей та ризик громадянських заворушень), а також територію тимчасово окупованого Криму (через незаконну окупацію української території та зловживання з боку окупаційної “влади”).

У Держдепартаменті зазначають, що раніше громадяни США, включаючи колишніх і нинішніх урядовців, військових та приватних громадян-бізнесменів, які відвідують або проживають у Росії, вже були вибірково допитані та піддавалися погрозам з боку російських посадовців.

Російські спецслужби заарештовували громадян США за надуманими звинуваченнями, відмовляли їм у справедливому і прозорому зверненні й засуджували їх під час таємних судових процесів або без надання доказів.

Джерелa: travel.state.gov & uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа