Державній продовольчо-зерновій корпорації України відшкодували 70 млн грн збитків після втручання НАБУ

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) отримала майже 70 млн грн відшкодування після викриття корупційних схем зусиллями детективів Національного антикорупційного бюро України.

Кошти на рахунки ДПЗКУ надійшли від двох публічних акціонерних товариств (ПАТ), які, як визначили в ході розслідування детективи Бюро, задіяні в схемі розтрати коштів ДПЗКУ.

Відшкодування збитків здійснено під час досудового розслідування після того, як у липні 2016 року детективи Бюро затримали керівників ДПЗКУ та одного з ПАТ за підозрою у розтраті та заволодінні коштами ДПЗКУ. Затримання відбулось в ході досудового розслідування кримінального провадження за кваліфікацією ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Детективи НАБУ встановили, що у березні 2015 року ДПЗКУ перерахувало одному з ПАТ 49,893 млн грн у якості передоплати за постачання в майбутньому кукурудзи 3-го класу. Проте поставки зернових так і не були здійснені.

Наразі збитки, заподіяні ДПЗКУ через схему за участю ПАТ, відшкодовані у повному обсязі  -в розмірі 49,893 млн грн. Досудове розслідування цього епізоду завершене. 2 грудня підозрювані у розтраті та заволодінні зазначеною сумою коштів — керівник ДПЗКУ та директор підприємства —  завершили ознайомлюватися з матеріалами розслідування, незабаром їм буде вручено обвинувальний акт.

В рамках досудового розслідування іншого епізоду відшкодовано збитки у розмірі майже 20 млн грн, які зазнало ДПЗКУ через корупційні схеми. Розслідування цього епізоду триває.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа