Держава даватиме стипендії і ґранти за публікації про російську аґресію

За даний проект постанови «Про державну підтримку публікацій, наукових, освітніх та дослідницьких програм, спрямованих на висвітлення об`єктивної та достовірної інформації щодо агресії Російської Федерації проти України», реєстр.№ 2233а, проголосували 234 депутати.

Співавтор даної Постанови, народний депутат України Артур Герасимов розповів, що прийнятою Постановою рекомендовано Міністерству інформаційної політики, Міністерству культури та Міністерству освіти і науки у тримісячний термін розробити державну програму підтримки публікацій, наукових, освітніх та дослідницьких програм, спрямованих на висвітлення об`єктивної та достовірної інформації щодо агресії Російської Федерації проти України.

«Також передбачено, що Міносвіти у двомісячний термін має розробити державну програму грантів та стипендій, для підтримки публікацій, наукових, освітніх та дослідницьких програм, пов’язаних з тематикою російської агресії проти України», – сказав Герасимов.

Він зазначив, що Постановою доручено Кабінету міністрів врахувати витрати, необхідні для реалізації цієї постанови під час підготовки проекту Держбюджету на 2016 рік.

Джерело – розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа