«Депутати зупиніть рубку в заповідних лісах Києва!»

13 квітня 2016 року (середа) о 10:00 на 4 поверсі в кулуарах Київради відбудеться засідання постійної комісії Київради з питань екологічної політики, де буде розглядатися проект рішення Київради «Про введення мораторію на вирубку зелених насаджень у межах природно-заповідного фонду міста Києва» поданий депутатами Гуманенко В.Л., Шаповал А.А., Пинзеник О.О.

23 червня 2015 р. Київська обласна рада прийняла рішення № 968-49-XI «Про введення мораторію на вирубку лісів у межах природно-заповідного фонду Київської області». 17 березня 2016 р. Закарпатська обласна рада прийняла аналогічне рішення. Таке ж рішення готують Волинська та Львівська обласні ради. Отож, Київська міська рада має усі правові підстави, щодо прийняття даного рішення.

Наслідком суцільних санітарних рубок, на відміну від вибіркових рубок, є повне вирубування усіх дерев, повністю винищується підріст, що приводить до загибелі рідкісних тварин, рослин, птахів, що занесені до Червоної книги України. Від такого нищення лісових насаджень страждає 122 види тварин і рослин, які заначаться у Червоній книзі України, а також 119 видів тварин, які охороняються Міжнародною Бернською Конвенцією.
В першу чергу страждають види, які мешкають у дуплястих і сухостійних деревах, які знищуються під час санітарних рубок – кажани, білки, соні, сови, сичі, дятли, синиці, жуки-самітники та ін.

Проведення суцільних санітарних рубок у об’єктах природно-заповідного фонду міста Києва, за підрахунками фахівців Київського еколого-культурного центру, щорічно наносить збитки державі у розмірі 0,8-1,5 млн. гривень.

Андрійшина Тетяна, ГО «Давайте разом»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа