Депутати затримали заручників у Кабміні і вирішили питання ліків для онкохворих дітей

Про це повідомили в прес-службі народного депутата, голови Комітету з питань охорони здоров’я Ольги Богомолець.

«Вчора в Кабміні вночі відбулася зустріч представників Міністерства охорони здоров’я, СБУ, представників Міністерства фінансів, представників  митниці, а також  ДП «Укрмедпостач» і «Укрвакцина» та представників компанії «ЛюдмилаФарм». Мета такої наради – дійти компромісу і знайти правильне рішення щодо розмитнення препаратів для лікування дитячої онкології, які, через непорозуміння компанії  «Краун Едженсі» і фірми «ЛюдмилаФарм»,  вже 92 день знаходились на складах митниці», – розповіла парламентар.

«На початку зустрічі ми визначились, що до знаходження сторонами спільної мови – ніхто з зали не виходить… Нарада тривала 15.00 до 23.00 і завершилася визнанням “Краун Едженсі” власності на препарати для лікування дитячої онкології, на суму 125.000.000. А відтак, відбулося підписання договору з Укрвакциною, яка вже сьогодні зможе розмитнити життєво важливі ліки для онкохворих дітей. Наразі чекаємо на візу і підпис в.о. Міністра охорони здоров’я  Уляни Супрун», – наголосила Ольга Богомолець.

«Прошу СБУ і Генеральну прокуратуру звернути увагу на неприпустимість таких процесів в подальшому. Помилки мають бути проаналізовані, винні – покарані…  Депутати мають писати закони, а не заміщувати функції виконавчої влади і тримати заручників в Кабміні», – резюмувала голова Комітету з питань охорони здоров’я.

З поштової розсилки

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа