Депутати віддали профтехосвіту місцевим радам, і вирішили за це зняти міністра освіти

Перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський рекомендуватиме фракції БПП висунути кандидатом на посаду Міністра науки і освіти народного депутата фракції «Народний фронт» Лілію Гриневич.

«Коли фракція БПП обговорювала питання зміни в Уряді, керівник фракції Юрій Луценко запропонував визначити міністрів, роботою яких фракція незадоволена. Я вдячний своїй фракції, яка підтримала мою кандидатуру на посаду Міністра науки і освіти, але одразу хочу зазначити, що маю зобов’язання перед своїми виборцями у Парламенті. Коли фракція повернеться до обговорення питання кандидатів в Уряд, я буду пропонувати на посаду міністра Лілію Гриневич, голову Комітету з питань науки і освіти. Ця людина зможе сформувати команду, їй довіряють та підтримують», – заявив Олександр Співаковський.

За словами народного депутата, недовіра до роботи діючого міністра Сергія Квіта викликана низкою фактів: «Невиконання програми по забезпеченню шкільними підручниками 4 – 7 класів; непроведення тендеру по закупівлі шкільних автобусів; невиконання Закону про вищу освіту щодо початку діяльності Національного агентства з якості освіти; позбавлення фінансування професійно-технічних училищ».

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа