Депутати теж перейнялися бурштином: готують закон

Сьогодні, Ірина Геращенко разом з міністром екології Остапом Семераком обговорили проблематику, пов’язану з незаконним видобутком бурштину. Про це розповіла в себе на сторінці в FacebookПерший заступник Голови ВР Ірина Геращенко.

«За дорученням спікера ВР Андрія Парубія в парламенті створена група, мета якої – є законодавче врегулювання цієї проблеми, зокрема , рекультивації постраждалих від варварського незаконного видобутку територій, екологічної складової, інших питань, несплати податків та тіньових оборотів і нелегальних робочих місць , пов’язаних з бурштином», – розповіла Геращенко.

Вона зазначила, що наданий час Міністерство екології ретельно вивчає підготовлений до другого читання законопроект на предмет відповідності європейському праву.

«Плануємо в перший сесійний тиждень травня разом з профільним комітетом парламенту, представниками МЗС та мінфіну провести чергове засідання робочої групи і направити напрацьовану експертизу законодавства на обговорення ВР», – відзначила перший заступник ВР.

Вона також додала, що на зустрічі з Міністром екології піднімалась тема імплементації Угоди з ЄС.

«Також обговорили з Остапом – одним з головних урядових євроінтеграторів – питання імплементації Угоди. Адже чималий її розділ стосується саме екології. Запропонувала, що у разі підтримки ініціативи проведення в ВР Дня Європи у травні блок питань присвятити саме екології».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа