Депутати та громадськість вшанували січовиків Карпатської України

14 квітня біля Меморіального комплексу полеглим січовикам Карпатської України, що на Верецькому перевалі неподалік села Климець Сколівського району, відбулися урочистості на честь 74-ої річниці від дня проголошення Карпатської України. В урочистостях взяли участь народний депутат України Андрій Тягнибок, депутат Львівської обласної ради Остап Стахів, депутати районної та місцевих рад Сколівщини, священики Української греко-католицької церкви, представники громадсько-політичних і молодіжних організацій Львівщини та Закарпаття.
Розпочалися урочистості із покладання квітів до могил полеглих карпатських січовиків та поминальної панахиди за всіма борцями-героями, які загинули за державу Карпатська Україна. Потім відбулося громадське віче.


Виступаючи на вічі народний депутат України Андрій Тягнибок акцентував увагу присутніх на подвигу січовиків Карпатської України, його значимість для нинішніх і майбутніх поколінь. «Їхня погибель – наша перемога сьогодні. На їх героїчній боротьбі ми повинні виховувати майбутні покоління», – сказав Андрій Тягнибок.
Депутат облради Остап Стахів наголосив на тому, що історія має властивість повторюватися і закликав бути пильними й готовими захистити Україну, оскільки антиукраїнські прояви недоброзичливців української державності часто є наявними й сьогодні. Він також зачитав уривок із книги Мирослава Дочинця «Вічник», в якому автор, на основі очевидця, розповідає про загибель січовиків Карпатської України на Верецькому перевалі.


Завершився урочистий захід на честь 74-ої річниці проголошення Карпатської України концертним виступом за участі школярів села Верхнячки.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа