Депутати поскаржилися на Уряд в Національне антикорупційне бюро

Депутати спрямували Заяву про вчинення корупційного правопорушення  Кабінетом Міністрів на адресу Національного антикорупційного бюро.

Нагадаємо,  у квітні 2015 р. парламентом був ухвалений закон, який забороняє на 10 років експорт необробленої деревини. Закон набув чинності у червні 2015 р., після чого уряд мав розробити порядок видачі сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів.

«До сьогодні не розроблено та не введено в дію електронний перелік виданих сертифікатів, не розміщено їх перелік на офіційному сайті Держлісагенства. Так само, як і не розроблена комплексна програма розвитку лісопереробної галузі з врахуванням чинних норм законів. В той же час в порушення всіх вимог закону, уряд Арсенія Яценюка дав доручення Мінекономрозвитку розробити та внести на розгляд Кабінету Міністрів законопроект щодо скасування(!) тимчасової заборони експорту кругляку. Фактично ми спостерігаємо дуже цікаву картину: Верховна Рада ухвалює закон, а уряд замість того, щоб його виконувати, робить все для того, щоб закон скасувати. Це просто нонсенс!», – заявила народний депутат України Ірина СУСЛОВА.

Народні депутати вимагають від Національного антикорупційного бюро дати належну оцінку діям уряду, «вжити заходів для припинення злочинної бездіяльності та притягнути винних осіб до відповідальності у відповідності до чинного законодавства».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа