Депутати планують зарахувати у виші всіх дітей загиблих учасників АТО

Кабінет міністрів має забезпечити вступ дітей загиблих учасників АТО до вищих навчальних закладів. Про це народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ольга Богомолець заявила на брифінгу у Верховній Раді.

«Доля кожної дитини загиблого українського воїна є відповідальністю держави і держава на системному рівні має забезпечити вступ до ВУЗів дітей загиблих, які віддали своє життя за незалежність нашої держави. Забезпечити дітей найкращою освітою, яку дитина зможе подолати», – заявила Ольга Богомолець.

Народний депутат зазначила, що Верховна Рада вже ухвалила закон 42519, яким передбачено, що держава забезпечує підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах. Учасникам бойових дій та їх дітям, дітям, один з батьків яких загинув під час проведення АТО або під час масових акцій громадського протесту, дітям внутрішньо переміщених осіб.

«Згідно закону, Уряд має визначити порядок здобуття освіти, проте, відповідна державна цільова програма досі не складена. Уряд не виконав покладених на нього законом обов’язків. Реалізація програми не відбувається», – сказала Ольга Богомолець.

Народні депутати підготували колективний запит до Кабінету міністрів, з вимогою невідкладно забезпечити виконання закону: «Ми звертаємося до Уряду, з вимогою негайно врегулювати питання і відкрити в Міністерстві освіти гарячу лінію, на яку могли б звернутися родини загиблих для вирішення питань з навчанням».

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа