Депутати не бажають виясняти, чому фірма «Рога та копита» розробляла систему е-декларування

Щоб вирішити проблему, слід виявити справжні причини провалу реалізації ідеї е-декларування.

Про це народний депутат Ірина Суслова написала на сторінці у Facebook.

“Всі ми пам’ятаємо декларативний «апокаліпсис», який охопив чиновників та депутатів, коли сайт реєстру електронних декларацій лежав, а люди днювали й ночували біля монітора, щоб вчасно подати документ. Після цього усі «шишки» посипались на керівництво НАЗК, яких громадська думка призначила відповідальними за всі неполадки”,- написала політик.

“Але не все так просто. Крім НАЗК, є фірма-розробник системи електронного декларування, системний адміністратор й підприємство, у якого орендують сервери. Щоб відповісти на сакраментальне питання «хто винен?», слід детально і фахово розібратись у ситуації. Тому я і запропонувала створити парламентську тимчасову слідчу комісію, яка дослідить весь ланцюг подій: від моменту, коли ТОВ «Міранда» виграла тендер на розробку реєстру електронних декларацій, й до часу, поки остаточно стало зрозуміло, що система є непрацездатною”,- підкреслила парламентар.

“Згідно порядку створення ТСК, звернулась до голів фракцій з проханням подати кандидатури на входження до складу комісії. Минули усі строки, а відповіді й досі немає. Дивно бачити таку байдужість, адже лише вчора колеги гнівно критикували «завислу» систему електронного декларування. Невже це було лише для того, щоб заявити про себе?”,- зауважила Ірина Суслова .

“Якщо ми хочемо не просто поговорити, але вирішити проблему, то слід виявити справжні причини провалу реалізації ідеї е-декларування. Без цього все може знову повторитись. Фірма «Рога та копита» знову розроблятиме нову систему, а потім виявиться, що вона настільки недолуга, що легше створити нову, ніж вдосконалювати існуючу”, – додала вона.

“Тому ще раз публічно звертаюсь до колег з різних політичних сил, особливо до лідерів фракцій, з проханням долучитись до роботи ТСК щодо незадовільної роботи системи реєстру електронних декларацій. Сподіваюсь, що незабаром комісія таки запрацює й ми поставимо крапку у цій справі”,- резюмувала політик.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Wed, 19 Apr 2017 10:47:42 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа