Депутати Львівської обласної ради визнали роботу голови облдержадміністрації незадовільною

На сесії Львівської обласної ради депутати визнали роботу Львівської обласної державної адміністрації під керівництвом Михайла Костюка щодо здійснення конституційних повноважень із забезпечення додержання прав і свобод громадян; прийняття управлінських рішень із забезпечення здійснення повноважень Львівської обласної державної адміністрації та виконання пріоритетних завдань розвитку Львівської області незадовільною. За це рішення проголосувало 69 депутатів зі 116.

Депутати також створили тимчасову контрольну комісію із розслідування фактів переслідувань представників опозиційних сил та їхніх родин, наступу на права та свободи громадян та свободу слова, до складу якої увійшли Ірина Сех, Олександр Москалюк, Андрій Корнат, Тарас Колтик, Микола Кадикало.
У рішенні також йдеться: «Голові Львівської обласної державної адміністрації М. Костюку прозвітувати про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області за 2011 рік на ІІ пленарному засіданні XV сесії Львівської обласної ради VІ скликання».
Депутати також підтримали звернення до українського народу про політичну ситуацію в Україні, ухвалене на Всенародному вічі у місті Львові, яке відбулося 25 лютого 2012 року та прийняли звернення до Верховної Ради України щодо політичної ситуації в Україні.

Джерело: прес-служба Львівської обласної ради

Формально Президент України тепер мав би розглянути можливість заміни призначеного ним голови ОДА. Однак рішення сесії, як показує політична практика, ніколи не було достатньою підставою для таких рішень Віктора Януковича. От якби Президента засвистали на Львівському стадіоні – голова ЛОДА пішов би з посади і без голосування депутатів…

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа