Депутати Львівської міської ради знищують молодіжний християнський центр

25 січня о 10 год. у Львівському прес-клубі відбулася прес-конференція громадської організації «Українська молодь – Христові» (далі – УМХ). Організувати такий захід змусила критична ситуація з приміщеннями Молодіжного християнського центру по вул. Пекарській, 13, де провадиться основна робота організації.

Після того, як закінчився термін дії договору оренди, міська рада, порушуючи законні права орендаря, блокує продовження договору оренди на новий термін та через суди виселяє на вулицю молодь.

Більше року УМХ домагається, щоб їхнє питання хоча б винесли на розгляд сесії, і в результаті 29 грудня 2011 року депутат Роман Плахтій запропонував зняти це питання з розгляду, депутатський корпус його підтримав.

Нам не зрозуміла позиція патріотичних партій, представлених у міській раді і мотиви боротьби з молодіжними організаціями. УМХ – чи не єдина молодіжна організація, яка цьогоріч, спільно з МНК, провела 19 січня вечір пам’яті до сторіччя Ярослава Стецька, на якому головну доповідь про ідеолога національного визволення прочитав відоми й у львові громадський діяч Ярослав Сватко.

«Ми запрошуємо всіх відвідати наш осередок і переконатися, що приміщення використовується за призначенням. Сподіваємося, що депутати підтримають Молодіжний християнському центр, щоб ми і надалі змогли вносити свій вклад в духовний розвиток нашого міста. Надіємося, що у виборі між активно діючим молодіжним центром та комерцією, депутати нададуть перевагу першому» – наголосив один з керівників УМХ Олег Дацій.

Така ж ситуація з іншим приміщенням – спортзал в мікрорайоні Рясне. «Молодіжний спортивний центр» – унікальний проект для району, молодь якого майже не має можливості проводити змістовне дозвілля. Було проведено ремонт залу і облаштовано спортивне обладнання. Сьогодні майбутнє спортзалу невідоме.

Присутні на прес-конференції представники УМХ сподіваються, що громадський розголос допоможе позитивно вплинути на питання і готові ознайомити журналістів, чиновників та депутатів зі своєю діяльністю та показати стан і використання всіх наданих їм приміщень.

Роман Ковалів

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа