Депутати кажуть, що 35% української музики в ефірі – це перший крок

Про це народний депутат  Олександр Бригинець зауважив в інтерв’ю журналістам, коментуючи прийняття законопроекту 3822д “Про телебачення і радіомовлення ( щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)”

“Прийняття цього законопроекту означає, що вже з найближчих днів ми почуємо в ефірі української музики 25 відсотків, а протягом двох років кількість української пісні збільшиться до 35 відсотків. І ще одна позитивна риса те, що ведучі радіоефіру і ведучі новин не мають права говорити неукраїнською мовою менше ніж 60 відсотків”,- зауважив парламентар.

“Чи досконалий цей закон? Звичайно, ні. Чи можна говорити, що 35 відсотків української музики для незалежної української держави це – той максимум, якого ми всі прагнемо? Звичайно, ні. Але треба говорити , що за 25 років усі попередні парламенти так і не змогли прийняти закон , який би дав можливість крутити хоча б 10 відсотків україномовної музики”,- зазначив народний депутат.

“Цим законом ми виходимо на рівень Франції і Польщі по показниками присутності в ефірі музики державною мовою. І я дуже сподіваюся, що вже за рік – два ми підемо далі в цьому питанні. Я сподіваюся, що цей закон, як перший крок, дасть новий поштовх для розвитку української музики. І після того, як цей процес буде запущено,  і суспільство, і музиканти, і самі депутати будуть тиснути на інших депутатів, аби просуватися в напрямку українізації далі”, – резюмував Олександр Бригинець.

Джерело – поштова розсилка Верховної Ради,

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23]); Thu, 16 Jun 2016 11:25:52 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа