Депутатів Європарламенту повезли знайомитися з українсько-російською війною

Про це у своїй сторінці у Facebook написала народний депутат Марія Іонова: «Сьогодні розпочався візит депутатів Європейського Парламенту до Дніпра у рамках роботи Парламентського комітету асоціації. Завтра вирушаємо в зону АТО, південь Донецької області».

Голова комітету зі сторони Європарламенту Даріуш Розатті та член комітету Міхаель Галер розпочали візит у Дніпрі із оглядин музею АТО та відвідання лікарні Мечникова.

Євро-2

«Музей особливо вразив фільмом про війну, який демонструвався у великому приміщенні на усіх чотирьох стінах, створюючи ефект присутності на місці подій. Він яскраво продемонстрував, наскільки неабстракиною і близькою є війна. Розмовляючи між собою, депутати під враженням повторювали: “Чи можеш уявити- війна в Європі, в ЄВРОПІ!”, – зазначила парламентар.

Євро-51

У лікарні Мечникова делегацію зустрічав головний лікар Сергій Анатолійович Риженко, який розповів про інтенсивну роботу закладу, що, будучи цивільним, уже четвертий рік працює по суті військовим шпиталем і за цей час врятував життя понад 2200 тяжкопоранених бійців, і надав допомогу понад 14000 пораненим військовим і цивільним. Євродепутатам були продемонстровані кулі та елементи шрапнелі, вилучені із тіл поранених. Крім того, вони на власні очі пересвідчилися, що тяжкопоранені надходять до лікарні на щоденній основі в наші дні.

Євро-6

Пан Розатті, спілкуючись з журналістами, зазначив: “Ми вражені високопрофесійною роботою персоналу лікарні і волонтерів, і водночас засмучені з приводу жертв агресії і війни. Сьогодні ми тут для того щоб продемонструвати свою солідарність і дружбу з Україною”.

Євро-71

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Sun, 9 Jul 2017 08:34:58 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа