Депутат росії створив рух за незалежність Смоленщини

smolensk

Російський депутат Владислав Живиця заявив про створення руху за незалежність Смоленщини – регіону Росії на кордоні з Білоруссю.

Живиця нині перебуває у Варшаві. Посадовець провів пресконференцію разом із делегатом Координаційної Ради Білорусі Яном Рудиком.

“Смоленське князівство прекрасно обходилось без Москви”, – заявив Живиця. Спікери заявили про створення у Варшаві політичної організації прихильників незалежності Смоленщини у союзі з майбутньою Білоруссю.

Йдеться про “відтворення самостійної смоленської державності у тісному союзі з майбутньою вільною Білоруссю та іншими країнами, території яких раніше входили до Великого князівства Литовського та Речі Посполитої”, сказали Живиця й Рудик.

Організація створить бойовий підрозділ прихильників незалежності Смоленської республіки у складі білоруського полку Калиновського, який воює за Україну. Це стане першим кроком до здобуття незалежності регіону, заявив російський депутат.

Успіхи руху за незалежність Смоленщини стануть гарним прикладом для інших поневолених Росією республік, переконаний Живиця. Йдеться, зокрема, про Надволжя, Татарстан та Башкортостан.

Живиця став єдиним депутатом регіонального парламенту в Росії, який відкрито виступив за незалежність регіону. У РФ посадовець піддавався цькуванню за те, що нібито є “агентом польського впливу”. Нині Федеральна служба безпеки Росії планує відкрити проти чоловіка кримінальну справу.

Нагадаємо, Японія заявила про намір створити центр для підтримки поневолених народів Російської Федерації. Рішення ухвалили під час VII Форуму Вільних Народів ПостРосії, який пройшов 1-2 серпня в Токіо.

Джерело: СКУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа