Депутат разом із спільником заробляв на ухилянтах: правоохоронці викрили чергову злочинну схему

«Бізнес» очолив депутат із Прикарпаття, який разом зі знайомим допомагав військовозобов’язаним особам стати «непридатними» до служби в армії, аби легально виїжджати за кордон. Така послуга обходилась ухилянтам 7 000 доларів.

У поле зору оперативників Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно із слідчими поліції Прикарпаття потрапила група осіб, яка займалася переправленням чоловіків призовного віку через державний кордон. Як вдалось встановити, «бізнес на ухилянтах» організували 32-річний депутат Калуської районної ради та його знайомий – 37-річний мешканець району.

Спільники підшукували осіб призовного віку, охочих не служити у армії, та пропонували їм свої послуги. За 7 000 доларів змовники обіцяли надати тимчасове військове посвідчення та довідку ВЛК про непридатність до військової служби. На підставі отриманого пакету документів чоловіки мали змогу на законних підставах покидати межі країни. 

Після чергової оборудки правоохоронці, за силової підтримки спецпризначенців КОРДу обласної поліції, затримали чиновника на території однієї із заправок, де він саме передав документи в обмін на гроші черговому замовнику послуги. 

У фігурантів провели низку санкціонованих обшуків, під час яких виявили і вилучили речі, що підтверджують причетність фігурантів до злочину. 

Наразі змовникам вже оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Подальшу долю ділків вирішить суд. За незаконні оборудки їм загрожує до 9 років позбавлення волі. 

Слідчі дії тривають. Поліцейські перевіряють ймовірну причетність співробітників Територіальних центрів комплектування та військово-лікарської комісії. 

Заходи проходили спільно із співробітниками Департаменту військової контррозвідки СБУ, за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури. 

 

Департамент внутрішньої безпеки 

Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа