День Незалежності в Оттаві: «Onuka», «Mad heads XL» та український прапор над містом

canada-ua

У столиці Канади до Дня незалежності України запланована серія святкових подій. За повідомленнями Посольства України у Канаді, на світанку 24 серпня за місцевим часом над мерією Оттави буде піднято синьо-жовтий прапор.

Заплановано також вшанування України під час урочистої церемонії зміни почесної варти біля парламенту Канади.

Упродовж всього дня у місті проходитиме фестиваль «День в Україні», який Посольство проводить спільно з мерією Оттави. Він закінчиться масштабним концертом, на якому виступлять «ONUKA», «Mad Heads XL», українсько-канадський віртуоз Василь Попадюк, а також пісочний аніматор Дарія Тимоніна.

«Це подарунок для всіх друзів України у цій країні, а насамперед – для української громади, – говорить Посол Андрій Шевченко. – Навіть у найтяжчі часи покоління українців у Канаді вірили в нашу незалежність – вірять і зараз! Ми хочемо подякувати їм за цю віру, відданість і підтримку.»

Цього року канадські військові уперше в історії візьмуть участь у святковому параді до Дня незалежності на Хрещатику. Для участі в урочистостях до Києва прибув парламентський секретар міністра закордонних справ Канади Метт ДеКорсі.

Канада є одним з лідерів міжнародної коаліції на підтримку України. Упродовж останнього року між Україною та Канадою підписана угода про оборонну співпрацю, набула чинності Угода про вільну торгівлю.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа