День фізкультурника одесити відзначили забігом по Потьомкінських сходах

Цій традиції уже чверть століття. Автором ідеї проводити старти на головних сходах міста стала олімпійська чемпіонка 1980 року з легкої атлетики Надія Олізаренко. А перший забіг відбувся в 1991 році.

Акція, що відбулася нині 10 вересня, організована міським спорткомітетом Управління у справах фізичної культури і спорту обласної Федерації легкої атлетики. Більш як 500 одеситів різного віку змагалися у подоланні сходів. Старти пройшли у восьми вікових групах: 10-11 років, 12-13, 14-15, 16-17, 18-23, 24-35, 36-49, 50 і старше. Учасники до 11 років і після 50-ти літ пробігали половину дистанції, всі інші атлети до фінішу мали подолати відстань в 142 метри – це 192 сходинки і 10 маршів. Абсолютний рекорд за всі часи – 22,8 секунди.

1 Змагання на Потьомкінських сходах

«Вверх Потьомкінськими сходами, це вже не просто змагання атлетів. Це одна із візитівок професійного свята всіх любителів спорту і здорового способу життя», – сказав голова постійної комісії міськради з освіти, культури, спорту і туризму Олег Етнарович. Він же з великим задоволенням вручав нинішнім переможцям забігу нагороди і цінні призи.

Та лише цим заходом на День спорту в Одесі не обмежилися. Від пам’ятника Дюку стартував жіночий забіг, в якому взяли участь більше двохсот одеситок. Початківці бігли чотири кілометри, досвідчені — десять. Серед них було також сім дівчат-поліцейських на чолі з досвідченим марафонцем Оленою Шевченко. В абсолютному заліку чотирикілометрового забігу перемогла Анастасія Лебідь, а на 10 км – Валентина Полтавська. Дівчата отримали призи від спонсорів заходу. Окремі подарунки вручили дамам, що прийшли до фінішу останніми. А після нагородження серед учасниць провели конкурси на кращу зачіску, кращий манікюр і краще вбрання.

Долучилися до фестивалю спорту й одеські чиновники. Вони влаштували на стадіоні «Спартак» товариський матч з футболу серед команд депутатів Одеської міськради і службовців виконавчих органів міськради. Після запеклої боротьби за серією пенальті перемогу святкували службовці мерії.

Сергій Горицвіт

Фото Сергія Смоленцева

2 Жіночий забіг

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа