Демонстрація в Канберрі

МАРІЧКА ГАЛАБУРДА – ЧИГРИН

СІДНЕЙ 30.1.2014

Джерело: http://ozeukes.com/events/act/rally-in-canberra-2/

В четвер 30.1.2014 ми, члени української спільноти Сіднею й Канберри відбули демонстрацію (rally) в Канберрі перед приміщенням Міністерства Зовнішніх Зв”язків ( Departмent of Foreign Affairs and Trade) на підтримку Майдану, тих, хто стоїть на Майдані й їх вимоги.

Canberra01Canberra02

Приїхали ті, хто міг й хотів. Відпрацьовує поняття не кількість – а якість. Нас не було багато. В Канберрі  температира досягала 38 тепла!

Друга частина демонстрації відбулася перед Амбасадою ( посольством ) України.

Петро Лютак, голова Громадського Комітету в Канберрі прочитав листа, якого мали передати в.о.послові Станіславові Сташевському. Присутнім було звернено увагу, що був написаний ще один лист, який чомусь не був видрукований, але буде переданий п. Сташевському.

Canberra03

До приміщення посольства, до п. Сташевського пішли Петро Лютак зі мною. Посол прийняв листа, обіцяв його вислати, передати в України.
До мітинґуючих він не вийшов сьогодні, хоч  це він був зробив підчас попереднього мітингу місяць тому. Це викликало незадоволення частини присутніх, які почали скандувати «ганьба», «боягуз».  Я незовсім  певна, що це треба було. Але кожен має право висловлювати свою думку навіть в голос.

Canberra05

Отець Андрій Микитюк запросив всіх до приміщень залі Української Католицької Церкви, де прийняв він з дружиною Оленкою тих, хто приїхав напитками, печевом, а хтось з присутніх мав перекуску, з якою поділився з присутніми. Обговорили ми доцільність нашої присутності в Канберрі й ставилося питання  чи варта було їхати. Отець Ігор Головко розповів нам про свою присутність на Майдані й його там виступ.

Canberra06

Так варта було їхати. Один наш друг Юрій, сказав, що на вулиці познайомився з двома жіночками і вони сказали, що чули по радіо про нашу акцію, а тепер нас бачуть на живо.

На нашій акції була присутня австралійська преса: – фотограф AAP, репортеру телевізійної станції SBS, ABC.

А в вечірніх новинах показали події в Верховній Раді, голосування тзв амнестії полівязням, виступ Леоніда Кравчука, ітд.

Canberra07

Так була присутня федеральна поліція, працівники безпеки, але ВСІ вони ставилися  до нас з великою симпатією й  до загибших ( знимки їх ми мали також) і покалічених журналістів. Дуже гарні плакати виготовили на Парафії ім. св. Володимира о. Андрій, Петро Лютак й інші.

Перед виїздом з Канберри до Сіднею – о. Андрй і о. Ігор запросили тих, хто ще не бачив церкви, зайти до неї. Відспівали ми молитву за тих, хто на Майдані.

Думаю, що чергова Акції в підтримки Майдану була успішної, мали згадки по новинах і це важне

Мої сусіди мені сказали, що бачили мене…Так попала в кадри по телебаченню.

Canberra04

Знимки:
View Album

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа