Делегація Центрального антикорупційного бюро Польщі відвідала НАБУ

nabu-logoДиректор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник та голова Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща Ернест Бейда обмінялися досвідом щодо організації та ведення розслідувань корупційних злочинів, взаємодії з іншими правоохоронними органами, а також обговорили напрямки подальшого співробітництва.

Під час візиту до НАБУ представники ЦАБ зустрілися з керівництвом Бюро, співробітниками управлінь аналітики і спеціальних операцій, оперативно-технічного управління та підрозділу детективів.

Директор НАБУ розповів польським колегам про особливості відбору співробітників, повноваження та завдання Бюро.

«У своїй роботі ми часто відчуваємо спротив із боку корупційних кіл, які вдаються до різних методів, щоб заблокувати розслідування детективів. У таких ситуаціях для нас надзвичайно важливою є підтримка іноземних правоохоронних органів, досвід яких часто стає нам в нагоді у вирішенні суперечливих питань», – зазначив А.Ситник.

Нагадуємо, що у травні за підтримки Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України відбувся ознайомчий візит делегації НАБУ до Польщі. Результатом візиту стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Національним антикорупційним бюро України та Центральним антикорупційним бюро Польщі.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа