ДБР повідомило про підозру в держзраді агенту кремля, який служив на Закарпатті

povidomilo-pro-pidozru-v-derzhzradi-agentu-kremlya-yakij-sluzhiv-na-zakarpatti-1-450x395-4fd

Працівники ДБР повідомили про додаткову підозру правоохоронцю, який служив на Закарпатті та виявився агентом російських спецслужб.

Після зради та втечі, він дав велике інтерв’ю одному з російських пабліків, де розповів, що підривною діяльністю проти України займався з 2014 року, ще під час служби на Луганщині. Чоловік надавав терористам з так званої лнр інформацію про розміщення підрозділів збройних сил України.

povidomilo-pro-pidozru-v-derzhzradi-agentu-kremlya-yakij-sluzhiv-na-zakarpatti-2-450x395-4fd

З початком повномасштабного вторгнення він почав активніше співпрацювати з російським фсб. Правоохоронець служив у прикордонних підрозділах у Лисичанську і отримана від нього інформація нібито допомагала ворогу завдавати точних ударів по позиціях ЗСУ.

Отримавши поранення і пройшовши реабілітацію, він скористався можливістю перевестися на Закарпаття і у червні 2022 очолив групу кіберзахисту відділення зв’язку одного з прикордонних підрозділів.

Зрадник вихвалявся, що на цій посаді він продовжував передавати дані російським спецслужбам. А коли дізнався, що його збираються перевіряти – повідомив про це своїм кураторам з кремля. За їх вказівкою, у складі групи ухилянтів він незаконно перетнув кордон з Угорщиною, надалі вилетів у Стамбул, а вже звідти – до Москви.

Зрадник розповів, що його родина вже отримала російське громадянство і він нібито планує оселитися на Далекому Сході, де йому пропонують роботу та житло.

Тож йому повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Санкція статей передбачає покарання – до 15 років ув’язнення. Наразі перевіряються контакти зрадника та його можливості щодо передачі таємних даних.

Раніше йому вже повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 4 ст. 408 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Отримано з поштової розсилки ДБР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа