ДБР отримало дозвіл на здійснення спецрозслідування стосовно Януковича щодо розстрілів на Майдані

dbr

Слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва 2 серпня 2021 року задовольнив клопотання слідчого ДБР про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування відносно колишнього Президента України.

Кримінальне провадження розпочато за підозрою в організації низки тяжких та особливо тяжких насильницьких злочинів, у тому числі умисних вбивств, вчинених стосовно учасників акцій протесту упродовж 18-20 лютого 2014 року в центральній частині Києва.

Експрезидент підозрюється в організації застосування керівництвом та працівниками правоохоронних органів без відповідних підстав і з порушенням норм чинного законодавства спеціальних засобів, військової техніки, вогнепальної зброї для силової протидії та розгону демонстрантів у центрі столиці для припинення акцій протесту.

Нагадаємо, що це останній з 10 дозволів про здійснення спеціального досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні стосовно колишніх високопосадовців. Це дозволить скерувати обвинувальний акт до суду за спеціальною (заочною) процедурою.

Раніше у отримано кримінальному провадженні отримано аналогічні дозволи відносно колишніх Міністра оборони України, Міністра внутрішніх справ України та його заступника, Голови СБУ та його першого заступника – керівника Антитерористичного центру, командувача внутрішніх військ МВС, начальника столичної міліції, його заступника, командира Полку міліції особливого призначення ГУМВС України в м. Києві. Також слідчим суддею заочно обрано відносно них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.

Джерело: Received from mx200.sendpulse.me [213.109.76.79] [email protected]
Mon, 02 Aug 2021 03:16:07 -0700 (PDT)
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа