ДБР намагається обійти граблі “справи Федини” в розслідуванні публікації Бутусова

Свіжа розсилка пресової служби ДБР свідчить, що правоохоронці роблять висновки з недолуго оформлених справ і намагаються не створювати таких нових, які би по факту підігрувати опонентам Зеленського. Бо справа проти журналіста або політика, яка не має юридичної перспективи, фактично дозволяє учасникам робити собі рекламу, а значить, працює проти Зеленського.  В останньому листі пресової служби ДБР ми бачимо, що вони працюють не так напряму проти Бутусова, як проти його зв’язків. З практичної точки зору це теж має сенс: залишити журналіста без зв’язків – це серйозний удар, журналіст без інформації втрачає вплив і перестає бути цікавим для читача.

dbr

Звертаємо увагу журналістів та лідерів громадської думки, що кримінальне провадження порушено не проти журналіста Юрія Бутусова, а за означеним у його публікації фактом.

У Кримінальному кодексі взагалі немає такого поняття, як справа. Є кримінальне провадження, порушене за тим чи іншим фактом, і поки нікому не висунуто підозри, воно не може бути проти будь-кого взагалі.

У разі потреби ДБР може надати журналісту безплатну юридичну консультацію.

Зокрема, предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив цивільну особу до зброї.

Ще раз наголошуємо ніякої «справи» проти Юрія Бутусова в провадженні ДБР немає і просимо не втягувати ДБР у політичні обвинувачення.

ДБР займається виключно злочинами посадових осіб, і саме можливі ознаки такого злочину й стали предметом нашого провадження.

Шкода командира батареї, який дав постріляти Бутусову. Але, можливо, він вже звільнився зі служби, тоді справа проти нього теж стане нецікавою для політичних ігр команди Зе! І справа за пів року стане нецікавою для політиків і тихо помре в суддівських шухлядах.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа