Давид Сакварелідзе ініціював розслідування щодо розкрадачів нафтопродуктів

В Одесі назріває нова гучна кримінальна справа. Нині в офісах і за місцем проживання як колишніх, так і діючих керівників і засновників державного підприємства «Укртранснафтопродукт» проводяться обшуки, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання нафтопродуктів, повідомив заступник генерального прокурора України – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе.

«На даний момент прокурори і поліцейські Одещини проводять обшуки на підприємствах в Житомирі, Коростені, Миколаєві та Херсоні. Крім того у банківських установах Києва вилучається документація щодо руху коштів від реалізації майна», – написав він 12 березня на своїй сторінці в Фейсбуці. Д.Сакварелідзе також повідомив, що суд наклав арешт на більш як 100 млн. грн., які були отримані в результаті реалізації вказаних нафтопродуктів.

«Правоохоронці вже пред’явили представникам державного підприємства і банку рішення суду, відповідно якому вони зобов’язані переказати ці кошти на рахунок Головного управління Національної поліції в Одеській області. У нас є вагомі докази стверджувати, що ці кошти були вкрадені», – інформував прокурор.

До речі, це вже не перша афера з нафтопродуктами, яка була викрита саме в Одесі. Так у лютому 2014 року правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом наявності контрабандних нафтопродуктів на Одеському НПЗ. У березні того ж року були заарештовані близько 60 тис. тонн палива на суму близько 70 мільйонів доларів на цьому ж підприємстві.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа