Далекобійники заблокували трасу Одеса-Київ

1 Фури заблокували трасу

Вранці 14 травня в районі вагового комплексу біля села Дачне близько ста фур заблокували трасу Одеса-Київ. Вантажівки перекрили всі чотири смуги в бік Одеси. Блокування продовжувалося і наступного дня. Водії протестують проти перевірок ваги фур.

«Після відкриття на нашому посту вагового комплексу фури простоювали на трасі. Тепер вони перекрили рух, бо не хочуть сплачувати штраф за перевищення допустимої ваги вантажу, – прокоментував конфлікт один із співробітників дорожньої поліції. – Розбивати наші з вами дороги вони не проти, а платити за перевантаження проти». Як приклад він наводить факт: автомобіль із Кіровограда вагою 135 тонн при максимально дозволеній 40 зміг навіть зламати самі ваги.

В той же час далекобійники вимагають, щоб вага, якщо і контролювалась, то однаково для всіх, без корупції, а також наполягають на тому, що за перевантаження повинні відповідати замовники, а саме імпортери і експортери, а не виконавці. Вони зазначають, що їх самих часто обдурюють стосовно ваги вантажу. В товарних накладних вказують одну масу, а по факту ж все інакше. На думку перевізників, проблему з перевантаженням слід вирішувати у портах і зернових терміналах, як це робиться в усьому світі. Порт не повинен впускати і випускати перевантажені машини.

А зараз, за словами водіїв, доводиться платити тисячу гривень хабара за безперешкодний проїзд по трасі. Але хіба це вихід із ситуації?

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа