Cьогодні мешканці України обирають нових членів Наглядової антикорупційної ради

nabu-logoСьогодні, 4 серпня, о 9:00 розпочалося відкрите інтернет-голосування з обрання 5 нових членів Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України замість тих, чиї повноваження достроково припинено. Долучитися до процесу голосування можна до 21:00 за посиланням https://nabu.gov.ua/voting/.
Віддати свій голос лише один раз не більше, ніж за 5 кандидатів, мають змогу громадяни, які проживають на території України. Для безпеки голосування його учасникам необхідно буде пройти триступеневу верифікацію (код перевірки, підтвердження за електронною поштою та номером мобільного телефону). Крім того, щоб унеможливити «накрутку» голосів, користувачі зможуть дізнатися результат по кожному з кандидатів лише після завершення голосування. Разом із тим, кожен громадянин зможе перевірити, чи зберігся його голос.
Неупереджений моніторинг процесу забезпечує громадська організація «Електронна демократія».
Результати голосування із зазначенням обраних членів Ради громадського контролю будуть розміщені на офіційному веб-сайті НАБУ 11 серпня 2016 року.
Нагадуємо, що у конкурсі бере участь 31 кандидат від 25 громадських організацій. Ознайомитися з повним списком учасників та інформацією про них можна тут.
Деталі організації та проведення голосування визначені Указом Президента України №272/2015 «Питання Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа