CNN: Військові США передали Конґресу список необхідних систем озброєння для України

Головнокомандувач збройних сил США в Європі генерал Кріс Каволі передав до Конґресу список озброєнь, які можуть допомогти Україні в боротьбі проти рф, але з різних причин ще не були надані.

Про це пише CNN.

У додатку до секретної доповіді про стратегію адміністрації президента Байдена щодо України, яка була представлена Конґресу на початку вересня, Каволі виклав перелік можливостей США, які могли б допомогти українським військовим вести ефективнішу боротьбу.

За даними джерел CNN, до переліку увійшли високоточні ракети класу «повітря – поверхня» AGM-158 JASSM і система зв’язку Link 16 – мережа обміну даними, що використовується США й НАТО для зв’язку між бойовими системами, особливо для командування й управління ППО.

Україна неодноразово просила надати їй обидві системи, повідомило CNN інше джерело.

«У списку Каволі не йдеться про те, чому США не надали системи, які, на його думку, могли б бути корисними. Але американські офіційні особи раніше висловлювали занепокоєння щодо потрапляння чутливих американських технологій до рук росії, що, за словами одного з джерел, ймовірно, повʼязано із затримкою з системою Link 16», – йдеться у матеріалі.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа