CNN: росіяни захопили захопили центр Рубіжного та сусіднє село Кремінна

Російські війська в Луганській області захопили центр Рубіжного та сусіднє село Кремінна, свідчать відео, які поширюються у соцмережах.

CNN знайшов у відео геолокацію та перевірив справжність відео.

CNN не показує пропагандистські відео, які були опубліковані в середу, оскільки вони були виготовлені та оприлюднені підтримуваними Росією сепаратистськими силами та проросійськими ЗМІ.

На відео з Рубіжного помітні значні руйнування в центрі міста та північних районах. Російські війська та підтримувані Росією сепаратисти, схоже, вільно пересуваються в Рубіжному.

У вівторок Луганський обласний військовий адміністратор Сергій Гайдай відкинув повідомлення про те, що Рубіжне впало, натомість заявив, що підтримувані Росією сепаратистські сили контролюють лише частину міста.

Проте він сказав CNN, що 80% Луганської області знаходиться під контролем Росії.

У Кремінній, містечку приблизно в 7 милях (11 кілометрах) на захід від Рубіжного, підтримувані Росією сепаратистські сили були помічені на відео, де встановлювали російські та сепаратистські прапори на урядових будівлях.

Деякий контекст: Рубіжне є частиною кластеру невеликих міст і сіл, які були в українських руках, але лежать поблизу двох проросійських псевдодержав на Сході України.

Раніше Кремінну взяли російські війська, повідомив Гайдай у вівторок, додавши, що українські війська вийшли з міста і зайняли нові позиції.

Джерело: CNN

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа