CNN дізналися, як «ХАМАС» вдалось таємно спланувати напад на Ізраїль

ХАМАС

За даними розвідки, наданими США, невелика група бойовиків ХАМАСу, яка планувала раптовий напад на Ізраїль, протягом двох років спілкувалася через мережу дротових телефонів, вбудованих у мережу тунелів під Газою.

Про це пише CNN з посиланням на два джерела, знайомі з питанням.

Телефонні лінії в тунелях дозволяли оперативникам спілкуватися один з одним таємно і означали, що їх не могли відстежити співробітники ізраїльської розвідки, розповіли джерела.

«Протягом двох років планування невелика група, що діяла в тунелях, використовувала дротові телефонні лінії для зв’язку і планування операції, але залишалася в тіні, поки не настав час активізуватися і закликати сотні бойовиків ХАМАС до здійснення атаки 7 жовтня» , – йдеться у повідомленні.

За словами джерел, бойовики ХАМАС уникали використання комп’ютерів або мобільних телефонів протягом двох років, щоб уникнути виявлення ізраїльською або американською розвідкою.

Дані розвідки, якими Ізраїль поділився зі США, свідчать, що «Хамас» приховував планування операції за допомогою «старомодних» контррозвідувальних заходів, таких як проведення особистих зустрічей та відмова від цифрового зв’язку, сигнали якого ізраїльтяни можуть відстежувати, на користь стаціонарних телефонів. Все це допомогло угрупованню атакувати Ізраїль зненацька, зазначає CNN.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа