Чи захоче громадськість контролювати витрати на ремонт доріг?

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян виступає за створення Кодексу автодорожньої інфраструктури. Законодавчі ініціативи, які мають стати основою Кодексу, уже підготовлені.

Про це міністр заявив у понеділок, 13 червня, відкриваючи нараду щодо реформування дорожнього господарства та створення Державного дорожнього фонду України.

«Міністерством наразі розроблено ряд законопроектів, що стосуються створення Дорожнього фонду, децентралізації Укравтодору, системи толінгу, вагового контролю та введення контролю FIDIC. Ми фактично створюємо Кодекс автодорожньої інфраструктури України, який передбачатиме докорінну реформу Укравтодору, а також ритмічне та системне фінансування галузі», – повідомив Володимир Омелян.

Міністр наголосив на важливості відкритого діалогу у підготовці законодавчої бази для проведення реформ у галузі. Метою сьогоднішнього першого установчого засідання, за його словами, є презентування відповідних ініціатив міністерства депутатському корпусу для обговорення та, як наслідок, подальшої підтримки в парламенті.

Першочерговою метою міністр бачить створення Дорожнього фонду та системи контролю за ним – Наглядової ради.

«Тільки створення Дорожнього фонду дасть шанс для розвитку галузі, тільки запровадження вагового контролю дасть шанс для збереження українських доріг. Ми керуємося кращими європейськими стандартами. І цей процес має бути прозорим від початку до кінця», – наголосив він.

«Над витратами і плануванням Дорожнього фонду має спостерігати Наглядова рада, яка, за нашою ідеєю, складатиметься з представників Уряду і парламенту, громадськості та експертів, які розуміють, які саме ділянки, які саме напрямки мають стратегічне значення для держави», – підкреслив міністр.

Від редакції. Є сумнів, чи вистарчить ентузіастів серед громадськості, щоб контролювати використання “дорожнього фонду”? Бо на те, щоб відірватися від соціальних мереж і прийти на суд над тими, хто стріляв у Небесну Сотню, громадськості не вистарчає. І може бути й тут так, що контролювати будуть ті, хто гроші витрачає. А “громадськість” з диванів біля фейсбука зводитиме вавилонські плачі про зраду…

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа