Число комітетів у новій Верховній Раді зменшиться

Юрій Луценко, який працює в робочій групі з підготовки пропозицій щодо організації і проведення пленарних засідань першої сесії ВР, повідомив про плани скорочення числа Комітетів Ради.

«Це було компромісне рішення усіх політичних партій, представлених у новому парламенті», – зазначив політик.

За його словами, якщо раніше у парламенті діяли 30 таких комітетів, то «після обґрунтованого аналізу та ряду пропозицій було прийнято рішення об’єднати ряд комітетів зі схожими функціями».

Як повідомив Юрій Луценко, було прийнято рішення про об’єднання Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією з Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Також об’єднають Комітет з питань верховенства права та правосуддя із Комітетом з питань правової політики.

Об’єднанню підлягають Комітет з питань інформатизації та інформаційних технологій та Комітет з питань транспорту і зв’язку.

Комітет з питань економічної політики буде об’єднаний із Спеціальною контрольною комісією ВР з питань приватизації.

Комітет з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики об’єднають із Комітетом з питань промислової та інвестиційної політики.

«У назві Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму ми прибрали «туризм», а Комітет з питань соціальної політики та праці опікуватиметься також і питаннями пенсіонерів. Натомість Комітет у справах ветеранів та інвалідів набуває більш сучасного значення у зв’язку із подіями на сході України», – зазначив Юрій Луценко.

Політик також зазначив, що представники «Опозиційного блоку» пропонували створити новий комітет з питань Криму та Донбасу, проте спільним рішенням більшості членів робочої підгрупи було відмовити у такій пропозиції, оскільки цими питаннями опікуватиметься Комітет з питань національної безпеки і оборони.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа