Чи погодяться депутати зняти недоторканість зі “стріляючого судді”?

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький невідкладно направив до Верховної Ради та Голови Верховного Суду подання про надання згоди на затримання, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою одеського судді, який вчора відкрив стрілянину по детективах Антикорупційного бюро та антикорупційних прокурорах.
Учора в Одесі відбулось документування факту отримання суддею Малиновського районного суду м.Одеси хабара розміром 500 тис грн. за винесення потрібного рішення у цивільній справі про стягнення боргу. Уже сьогодні подання антикорупційного прокурора розглянуто та підтримано Верховним Судом України та 19 із 20 народних депутатів профільного комітету Верховної Ради.
Нагадаємо, 29 березня 2016 року детективами Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції під процесуальним керівництвом прокурорів Антикорупційної прокуратури викрито одного із суддів Малиновського районного суду м.Одеси на отриманні неправомірної вигоди у сумі 500 тис. гривень. Судді вручено підозру у вчинені злочину за ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди.
Наразі вирішується питання правової кваліфікації інших дій судді.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа