Чи можна підіймати українськи прапори на змаганнях у Москві?

На початку травня у Москві відбулись міжнародні змагання з велоспорту – п’ять кілець Москви, в яких взяли участь представники 15 країн. Подія нібито така собі. Але, якщо взяти до уваги, що у змаганнях брали участь спортсмени з України, і виступили вони у Москві дуже вдало, тоді все набуває дещо іншого звучання.

9 травня «Українці Москви» прийшли вболівати за українських спортсменів. З прапорами, з українською символікою.

вело2015

Аби додати снаги хлопцям

Невідомо було, як поставиться до цього московська поліція, якої було чимало навколо змагань. Так, 1 березня на траурній ході після вбивства Нємцова були спроби з боку московської поліції заборонити українські прапори. Автора цих рядків, коли він тоді підняв український прапор, зразу ж запросили до автозаку. Було це в безпосередній близькості від Кремля, а там, очевидно, дали дозвіл на українські прапори під час ходи. Тож поліцейські після отримання вказівок по рації були спантеличені і безпорадно одійшли вбік.

На велозмаганнях кілька українських прапорів вітали і підтримували українських спортсменів. З’явився навіть узбецький прапор. Якийсь хлопець, побачивши українські прапори, витяг свій узбецький прапор.

Особливо було приємно, що після змагань спортсмени були дуже раді і дякували за підтримку. А вболівальники були ще більш раді – українські спортсмени вибороли перше і друге місце.

mscvelo2

Переможці

Абсолютним переможцем за сумою 4-х етапів став Олександр Паливода. Він поставив свої автографи на прапорах і взяв участь у невеличкій фотосесії з українцями Москви.

mscvelo3

Олександр Паливода

 Про значення таких подій годі говорити. Всі пам’ятають зустрічі українських боксерів з росіянами, коли бурхливі радісні емоції переповнювали українців від перемоги наших хлопців. І, щоб там не казали, що спорт і політика – це окремо, такі перемоги переповнюють всіх нас гордістю за Україну.

Валерій Семененко

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа