Чи ефективною є державна мовна політика? – Анонс комітетських слухань

З нагоди Міжнародного дня рідної мови

Комітетські слухання у Верховній Раді України

«Українська мова в контексті євроінтеграції: виклики і відповіді»

Місце проведення: Дата і час: Конференц-зала Верховної Ради України

м. Київ, вул. Грушевського, 5

19 лютого 2016 року о 13:00

Організатори: Комітет Верховної Ради України з питань євроінтеграції, підкомітет з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС, Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка».

Комітетські слухання – унікальна можливість відповісти на важливі запитання: чи готова Україна до викликів євроінтеграції? Чи дає собі раду в інформаційній війні, зокрема на мовному фронті? Чи ефективною є державна мовна політика, зокрема у сфері функціонування та сертифікації української мови як іноземної (УМІ)? Чи відповідає українське мовне законодавство вимогам ЄС? Чи готова мовна політика України до міграційних викликів?

Комітетські слухання проводяться з метою координації роботи державних структур, наукових установ, громадських організацій та налагодження конструктивного діалогу між ними для напрацювання пропозицій гармонізації українського законодавства щодо УМІ з європейським законодавством та ефективної євроінтеграції України в гуманітарній та освітній сфері.

Участь у комітетських слуханнях візьмуть: Ірина Геращенко , Оксана Юринець, Микола Княжицький, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Ірина Ключковська, Марина Гримич, Роман Матис, Святослав Літинський.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа