Чубаров сподівається на Місію ООН в Криму

Рефат Чубаров: Місія ООН в Криму буде гарантією дотримання

прав кримськотатарського народу та місцевих українців

Зусиллями української дипломатії за підтримки світової спільноти проблема кримськотатарського народу на Першій Всесвітній корінних народів при ООН розглядалася винятково в українському контексті. Про це на прес-конференції в Українському антикризовому центрі заявив Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Російська сторона ставила перед ООН питання про те, що Крим і права кримськотатарського народу є її компетенцією і заперечувала проти окремого виступу представника Меджлісу. Зусиллями української дипломатії за підтримки світової спільноти необгрутовані претензії російської сторони було відкинуто», – зазначив він.

За словами Чубарова, під час заходу перед ООН поставлено питання про відкриття в Криму спеціального представництва ООН для моніторингу ситуації.

«Організація такої постійно діючої місії в Криму буде єдиною гарантією того, що на час російської окупації Криму на півострові не порушуватимуться права корінного народу та місцевих українців», – зазначив Голова Меджлісу.

Він також сподівається, що все найближчим часом, попри протидію Російської Федерації, у Криму розпочне роботу й моніторингова місія ОБСЄ.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа