Чубаров погоджується на договір постачання електроенергії в Крим тільки в обмін на визнання Криму українським

Народний депутат України, лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров, виступаючи з парламентської трибуни, висловив подяку  міжнародним партнерам за їхню постійну допомогу України у протистоянні російській агресії.

«Дякуємо лідерам країн членів Європейського Союзу за прийняття ними рішення щодо продовження ще на півроку економічних санкцій спрямованих проти російських високопосадовців, підприємств та банківських установ. Вчора також був оголошений новий санкційний список Сполучених Штатів Америки. Російська політична еліта, без перебільшення, у паніці. Санкції відіграють свою роль. Можливо, не так швидко, як би нам хотілося, але процес руйнації економіки Росії, задля змушення повернутися їй до норм міжнародного права, продовжуються», – сказав Чубаров.

Він наголосив на тому, що в  новому контракті про постачання електроенергії до Криму має зазначатися півострів як частина України.

«Цей договір діє до першого січня 2016 року. Я хочу попередити посадовців про те, що новий договір, який буде підписаний з Москвою щодо електропостачання окупованого Росією Криму, де не буде вказано, що це територія українська, що ми постачаємо електроенергію до тимчасово окупованого Кримського півострова, до Автономної Республіки Крим, будь-який договір, що, не дай Боже, буде підписаний, це буде просто зрада позицій України, це буде державна зрада. Тому, я закликаю Раду з Національної безпеки та оборони України  на своєму засіданні розглянути питання щодо цього договору, ситуації, яка буде з першого січня 2016 року у сфері постачання електроенергії. Я прошу, щоб запросили і мене до участі у цій нараді для того, щоб випередити нову зраду», – зазначив Чубаров.

джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа