Чорнобильська АЕС знеструмлена внаслідок ворожих обстрілів (оновлюється)

chornobyl1986

Чорнобильська атомна електростанція повністю знеструмлена внаслідок ворожи дій російських окупантів, ремонтні роботи здійснити поки неможливо.

Про це повідомляють в «Укренерго».

«В результаті ворожих дій російських окупантів повністю знеструмлена Чорнобильська АЕС», – повідомляють в «Укренерго».

Як зазначають в «Укренерго», поки провести ремонтні роботи неможливо через активні бойові дії. Також знеструмлено місто Славутич.

Пошкоджена високовольтна лінія 750 кВ ЧАЕС-Київська.

На сховищі відпрацьованого ядерного палива – 1 знаходиться близько 20 тис відпрацьованих паливних збірок. Вони потребують постійного охолодження, яке можливо лише при наявності електропостачання. Якщо його не буде, насоси не будуть виконувати охолодження. Як наслідок зросте температура в басейнах витримки, буде паріння і вихід радіоактивних речовин у навколишнє середовище. Вітром радіоактивна хмара може бути перенесена в інші регіони України, Білорусі, Росії, Європи. Крім того, не буде працювати вентиляція на об‘єкті. Весь персонал, що там знаходиться, отримає небезпечну дозу випромінювання.

Також не працює система пожежогасіння. Це величезний ризик у випадку пожежі, що може статися унаслідок потрапляння снаряду.

В Держатомрегулюванні повідомляють, що об 11.22 09.03.2022 року відбулось аварійне відключення ВЛ 750 кВ Київська-УА. В результатів всі об’єкти ДСП «Чорнобильська АЕС» знеструмлені. На майданчику ввімкнені аварійні дизель-генератори для забезпечення живлення систем, важливих для безпеки. За умови безвідмовної роботи, запасу дизельного палива на дизель-генераторах вистачить на 48 годин. Знеструмлення ДСП «Чорнобильська АЕС» унеможливлює контроль параметрів ядерно та радіаційної безпеки на об’єктах підприємства. За інформацією НЕК «Укренерго», бойові дії в регіоні унеможливлюють ремонтні роботи з відновлення енергопостачання підприємства.

Джерело: expro

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа