Чому Україна програє інформаційну війну: Відключена трансляція українських каналів на Херсонщині, Миколаївщині та в Криму

Сьогодні, 5 березня о 13.00 Херсонщина, Миколаївщина та Криму залишилися без українських новин через зупинення Лучівської філії Концерну РРТ.

Про це представникам Інформаційного Майдану повідомили мешканці с. Луч Миколаївської області, в якій знаходиться один з найпотужніших технічних центрів, що забеспечує трансляції   загальнонаціональних програм телебачення, радіомовлення, обласної державної телепрограми і недержавних телерадіопрограм, передачу по мережам РРЛ програм телебачення, радіомовлення, цифрових потоків  на Херсонщину , Миколаївщину та Крим.

Як стало відомо активістам Інформаційного Майдану, відключення РЦ Луч відбулось через несплату рахунків  за електроенергію Концерном РРТ. Таке рішення не сплату  було прийнято в.о. генерального директора Концерну РРТ Володимиром Іщуком із поясненням «грошей немає!»

Крім того, з достовірних джерел  стало відомо, що радіотелевізійна передавальна станція (РТПС) у м. Миколаїв щойно отримала повідомлення про відключення електроенергії завтра, 6 березня, о 8 ранку. Причина відключення та сама-несплата рахунків Концерном РРТ.

Активісти Інформаційного Майдану звертаються до всіх компетентних органів з вимогою терміново з’ясувати обставини і отримати пояснення від діючого керівництва КРРТ, відновити трансляції українських новин та покарати винних.

Інформаційний майдан продовжує слідкувати за перебігом подій та просить ЗМІ та громадськість по підтримку. Ситуація є критичною!

Сьогоднішня зупинка трансляції   вкотре  доводить , що   керівництво КРРТ, навіть після звільнення генерального директора О. Півнюка, продовжує діяти в інтересах Росії,  залишаючи українців без  доступу до  правдивої   інформації  та українських новин, а також продовжуючи активний процес штучного банкрутства Концерн.  При цьому рахунки за електроенергію  на потужностях КРРТ, що контролюються сепаратистами в зоні АТО , сплачуються без затримок і трансляція російської пропаганди на  Сході Україні не зупинялась жодного разу.

Як повідомлялось раніше, Кабінет Міністрів України 16 лютого 2015 року звільнив Півнюка О.В. з посади генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. Виконуючим обов’язки генерального директора КРРТ призначено першого заступника генерального директора Володимира Іщука.

Вже 26 лютого, генеральний директор тернопільської регіональної телекомпанії TV 4 Юлія Винокур повідомила, що стурбована припиненням  мовлення аналогових та цифрових телеканалів на території Тернопільщини через знеструмлення передавального центру Концерну РРТ.

Коментуючи ситуацію, директор тернопільської філії КРРТ Роман Макар зазначив, що заборгованості підприємство не має, проте Київ не надав коштів на авансову оплату електроенергії і вони «стали заручниками цієї ситуації».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа