Чому київське командування нічого не робить для кримських частин?

Заява групи «Інформаційний Опір» від 09.03.14

Повністю усвідомлюючи всю складність ситуації, ми впродовж минулого тижня неймовірним зусиллям волі утримувалися від критики бездіяльності керівництва МО і Генштабу ЗС України, очікуючи від них початку дій по врегулюванню ситуації в Криму.

Але йде час, а ми не бачимо, щоб хтось із вищого керівництва прагнув взяти на себе відповідальність. Тоді як для наших військ у Криму щогодини зволікання — це ще один удар нижче пояса. І все це – на тлі величезної підтримки і тривоги за українських військових з боку народу України, простих українських громадян.

Більше того: ми ретельно відстежуємо процеси, що відбуваються в МО та ГШ. І бачимо дуже тривожну картину. Замість спроб врятувати наші війська (на ділі, а не на папері ) ми бачимо, що військове керівництво зосередилося на вирішенні зовсім інших проблем, куди більш приватного характеру. Ті ж процеси, які можуть позитивно вплинути на вирішення долі наших кримських побратимів, відбуваються злочинно повільно.

На сьогодні, 9 березня, найбільш тривожна ситуація склалася в Євпаторії. Особовий склад нашої частини отримав ультиматум від окупантів, але не має наміру складати зброю і стоятиме до кінця. Ультиматум діє до 20.00, після чого противник обіцяє відкрито грубе використання сили. На вище командування в Києві у них надії немає — як і по всіх місцях дислокації частин і підрозділів ЗС України у Криму.

Це неприйнятно. Ми чекаємо НЕГАЙНОЇ реакції військово-політичного та військового керівництва.

Ми попереджаємо, що в разі подальшого бездіяльності почнемо висвітлювати ситуацію, яка склалася сьогодні в МО та ГШ ЗСУ, і зробимо надбанням громадськості ті кричущі процеси, які сьогодні відбуваються у цих структурах. Українці мають право знати, чому Україна зраджує свою армію і флот.

Координатори групи «Інформаційний Опір»

український переклад — УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа