Чому кіровоградського Беркута немає в Києві? Бо в Кіровограді зріє бунт навіть в ПР

Кіровська райрада Кіровограда звернулася до президента і засудила дії “Беркута” (ТЕКСТ)

Сьогодні відбулася позачергова сесія Кіровської райради Кіровограда під час якої майже одноголосно (1 утримався) депутати засудили силові дії “Беркута” 30 листопада та 11 грудня та направили звернення до Президента України з вимогою забезпечити право громадян на мирні зібрання й мітинги, які відбуваються на столичному Майдані Незалежності. Текст цього звернення подаємо нижче:

“Шановний Вікторе Федоровичу!

Ми, депутати Кіровської районної у місті Кіровограді ради шостого скликання, глибоко обурені та засуджуємо застосування спецпідрозділами міліції силових методів, жорстокого побиття протестувальників, які мали місце 30 листопада та 11 грудня на Майдані Незалежності міста Київ. Тому наполегливо просимо Вас, як Главу Держави, вжити належних заходів для притягнення до відповідальності правоохоронців, що перевищили владу, надану їм Законом України “Про міліцію”, і, головне, недопущення у майбутньому таких ганебних вчинків, злочину проти мирних людей.

Виражаючи власну громадянську позицію у спосіб, гарантований статтею 39 Конституції України, мешканці Кіровського району міста Кіровоград, не порушуючи громадський порядок, також беруть участь у мітингах, які відбуваються у Києві. Тож, як представники інтересів громади, звертаємо увагу на неприпустимість силового протистояння, нагальну необхідность і обов’язок забезпечення безпеки життя і здоров’я громадян під час мирних зібрань.

Зі щирим прагненням процвітання України, становлення демократії, розвитку громадянського суспільства, верховенства права, заради нашого європейського майбутнього вимагаємо від Вас, пане Президенте, вжити всіх можливих заходів, спрямованих на забезпечення і гарантію реалізації українцями їх конституційного права на мирні зібрання, мітинги, демонстрації, які відбуваються не тільки на столичному Майдані Незалежності, але й в усій Україні”.

Джерело: kirovograd.net

Для довідки: склад Кіровської райради – ПР- 16, Батьківщина – 20, фронт змін – 4, комунисти – 2, позафракційні – 4, сильна україна – 1

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа