Чому держава дозволяє видавати в Почаєві російські агітки?

242170769_4857902354223306_7631094561309987524_n

Московський патріархат в Україні вже давно не викликає довіри у свідомих громадян, адже він є осередком російської пропаганди в Україні. Один із прикладів — найбільш популярний молитовник у церкві Московського патріархату “Великий православний молитвослов на всяку потребу”
Книгу видано 2018 року в Почаєві та написано російською мовою. У розділі “Молитви за Вітчизну” йдеться про “державу Російську”, “Росію” та “рускій народ”, в самих текстах молитов спонукають молитися за російських військових, які постійно борються з “врагами, иноверцами, и иноплеменникамы” якими тут виступають українські захисники.
Це вже не перший випадок, коли УПЦ (МП) не приховує своє справжнє обличчя та московське походження. Порвавши зв’язок з центрами східного християнства: Києвом та Константинополем, Московська православна церква щораз більше ставала знаряддям державної влади.
Окрім того, російська церква активно співпрацює з російськими найманцями та військовими на сході України. На початку російсько-української війни, один із найбільших храмових комплексів УПЦ (МП) Святогірська лавра надавала підтримку та співпрацювала з російськими найманцями та колаборантами.
РПЦ в Україні — це важіль впливу, яким вдало користає Російська Федерація для проштовхування своїх наративів серед громадян України.
Тож наше завдання — позбутися будь-яких ворожих впливів на усіх фронтах.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа