Четверо українців пройшли в органи самоврядування на виборах на Підляшші

Успішно для підляських українців закінчилися самоврядні вибори 2018 року (які відбулися 21 жовтня).  До структур органів різних рівнів самоврядування у Підляському воєводстві пройшло четверо з-посеред шести українських кандидатів.

marija

Українською представницею у Раді повіту Більська-Підляського буде Марія Рижик, заступниця голови Союзу українців Підляшшя, багатолітня організаторка українських фестивалів і концертів та заходів для українських дітей.

petro

Крім того, до Ради міста Більська-Підляського увійшов Петро Осташевський, молодий активіст в українському середовищі, учасник українських ансамблів (між іншими «Ранку», «Гойраків»).

alina

До Ради ґміни Більськ-Підляський потрапила Алина Коршак, молода солтис села Гатьки, членкиня Головної управи Союзу українців Підляшшя.

Усі вони балотувалося від Виборчого комітету «Більська коаліція».

marek

Свого представника підляські українців будуть також мати в структурах Ради ґміни Вірля. Це Марко Хмелевський, український громадський діяч, в тому числі організатор польсько-українських обмінів молоддю. У виборах він кандидував від Виборчого комітету «Жителі ґміни Вірля».

Джерело: nasze-slowo

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа