Четверо поранених від удару по передмістю Харкова перебувають у вкрай тяжкому стані

Четверо постраждалих під час удару рф по базі відпочинку у Черкаській Лозовій 19 травня залишаються у реанімації на штучній вентиляції легенів. 

Про це повідомила Харківська обласна військова адміністрація.

«4 людини залишаються у вкрай тяжкому стані після обстрілу бази відпочинку в Харківському районі. Пацієнти перебувають у реанімації на апаратах штучної вентиляції легень. Деяким з них планують повторні операції», — йдеться у повідомленні.

Як розповів виконуючий обов’язки генерального директора Харківської обласної клінічної лікарні Руслан Врагов, заклад прийняв 18 постраждалих від удару по базі відпочинку, один із пацієнтів помер від отриманих поранень.

«З них 2 амбулаторних випадки – легкі тілесні ушкодження – відправлені додому. Один пацієнт отримав дуже тяжкі травми, несумісні з життям. Загалом було більше 8 людей, які отримали тяжкі ушкодження від осколкових поранень., і вони потім перебували в палаті інтенсивної терапії», — додав Врагов.

Усього протягом 19 травня медичний заклад прийняв 26 постраждалих унаслідок російських обстрілів, 23 з них залишаються у лікарні. За словами Врагова, одночасно працювали 8 операційних бригад.

 

Російська армія 19 травня завдала двох ударів по Черкаській Лозовій Малоданилівської громади Харківського району. Ракети влучили в базу відпочинку. Загинули семеро людей.

Того ж дня окупанти обстріляли з реактивних систем залпового вогню Новоосинове та Ківшарівку Куп’янського району. Загинули п’ятеро цивільних, дев’ятеро поранені. 

20 травня в області — день жалоби за загиблими від обстрілів 19 травня

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа