Червоний Хрест побудує ще 20 будинків у Слов’янську за півроку

З квітня 2016 року у Словянську розпочався спільний масшабний проект Люксембургзького Червоного Хреста і Товариства Червоного Хреста України. Проект передбачає відновлення 20 будинків 3-ї категорії зруйнованості в Слов’янську та на навколишніх територіях, заміну вікон в будинках 2-ї і 1-ї категорії зруйнованості, а також підтримку місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб – роздачу непродовольчих товарів (наборів миючих засобів, спальних, гігієнічних наборів), ремонтні роботи, поліпшення умов проживання. Проект триватиме до кінця грудня 2016 року.

Головна мета проекту – допомогти людям, які залишилися без житла, в першу чергу найбільш незахищеним – самотнім пенсіонерам, багатодітним родинам та людям з обмеженими можливостями. У рамках проекту був розроблений типовий будинок. Проект передбачав відновлення житлового приміщення, в якому розташовані кухня, туалет і кімната для сну. 

Ідея полягає в тому, щоб слідувати фундаменту зруйнованого будинку і в першу чергу відновити цільовий модуль, беручи до уваги основу колишнього будинку, а також мінімальний життєвий простір. Це надало можливість людям, які втратили своє житло, відновити одну кімнату, від якої протягом наступних років родина може розширити простір відповідно до своїх потреб. Серед переваг «однієї кімнати» − швидке виконання, адаптивність і гнучкість у відповідності з конкретними потребами кожної сім’ї, гарна якість у зменшеному просторі.

Цей проект став мастабнішим продовженням спільного пілотного проекту Люксембурзького Червоного Хреста і Товариства Червоного Хреста України. В рамках пілотного проекту протягом серпня-грудня 2015 року були повністю відновлені 10 будинків 3-ї категорії зруйнованості (це сильно, повністю, або майже повністю зруйновані через вибухи, сильні обстріли та пожежі будівлі) міста Слов’янська (Донецька область). Донорами проекту виступили Люксембурзький Червоний Хрест, Міністерство закордонних справ Люксембургу та Нідерландський Червоний Хрест.

Вже через півроку – 22 січня 2016 року 10 родин зі Слов’янська вже отримали ключі від подібних оновлених будинків. Приміщення вже були забезпечені водою, електрикою і газом. На відновлення кожного будинку було витрачено 10 тис. євро. Крім цієї суми бенефіціари також отримали ваучери на товари для облаштування будинку, на які можна було купити сантехніку, фарби, двері, меблі тощо.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа