Черкащани вийшли на мітинг на підтримку євроінтеграції

Близько тисячі черкащан – представників та прихильників «УДАРу», «Свободи» і «Батьківщини» 22 листопада рушили ходою від палацу культури «Дружба народів» до Соборної площі. Учасники ходи під прапорами України, Євросоюзу та опозиційних сил вигукували гасла «Україна – це Європа, Черкаси – це Європа!», «Тулуба – геть!», «Януковича – геть!», «Азарова – геть», «Поплавського -геть».

Хода завершилася під стінами обласної державної адміністрації, де відразу розпочалася акція на підтримку євроінтеграції та проти рішення уряду згортати рух до Євросоюзу. Серед її учасників – кандидати в нардепи Леонід Даценко та Микола Булатецький, народні депутати Микола Томенко та Сергій Соболєв, керівники обласної і міської організацій “УДАРу” Віталій Іляшенко і Андрій Кондратенко, інші представники опозиційних сил.

Водночас на Соборній площі розпочали свій мітинг представники Партії регіонів, які намагалися приглушити звуком та витіснити з площі прихильників опозиції.

Боячись штурму, на мітинг прибули близько півсотні правоохоронців, яких підвезли до площі автобусами. Вони забарикадували вхід в обласну адміністрацію та охороняли мітинг регіоналів.

Згодом представники Партії регіонів вчинили сутичку із учасниками опозиційного мітингу та вирвали кілька плакатів із рук опозиціонерів. У той же час міліціянти жодним чином не відреагували на провокації регіоналів.

За словами голови Черкаської обласної організації партії “УДАР” Віталія Іляшенка, ця акція стала доказом масового обурення черкащан діями влади Януковича, який грає роль «великого євроінтегратора», а насправді лише й чекає, коли віддасть Україну в обійми Путіна.

– Я переконаний, що усі черкащани, які сьогодні прийшли на мітинг, поїдуть 24 листопада у Київ, щоб разом із іншими регіонами відстояти демократичні цінності та європейський шлях України. Якщо влада не припинить чинити тиск проти опозиції, громадських активістів і зрештою простих людей, які прагнуть жити у європейській країні, то ми готові на рішучі дії по захисту нашого спільного майбутнього, – заявив Віталій Іляшенко.

3(3)

5(1)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа